tiistai 14. huhtikuuta 2015

Keväisiä ulkopuuhia

Paiskinpa tuossa loppuviikosta paljon töitä ja sitten olinkin vapailla. Yksi päivystyskäynti mahtui päiviin myös. Leopoldilla nousi yhtäkkiä korkea kuume ja hän nukkui vain. Leopold ei ikinä nuku päivisin eikä nukahtele noin vain, edes kipeänä, joten lähdettiin päivystykseen. Valitti myös niska-, korva- ja pääkipua. Mitään ei kuitenkaan löytynyt, vähän oli crp koholla mutta virustaudiksi diagnosoivat. Saatiin ohjeeksi lähteä herkästi takaisin, jos uneliaisuus ei hellitä tai poikaan ei saa enää kontaktia. Kyllä jätkä siitä parantui vauhdikkaasti sitten. Kuume ei enää noussutkaan ja poika oli taas virtaa täynnä.

Ja koska virtaa oli taas ja kuumeeton aika lusittu sisällä loppuun, päästiin taas pihalle. Nuo poikaset elävät kyllä pihaleikeistä ja -touhuista. On oikeesti vähän katastrofi, jollei päästä ulos. Leopold pyöräilee mielellään ja nyt Leander sai potkupyörän, johon ihastui heti. Vauhti ei vielä päätä huimaa, mutta jätkä onkin tosi sitkeä ja sinnikäs potkuttelija. Auttaa ei saa, huutaa vaan: "Minä minä minä, ei auttaa, ei auttaa." ja sitten mennään pitkin tienoota. Leopold pyöräilee meidän ympärillä sinne tänne ja Leander potkiskelee keskittyneenä eteenpäin.

 Hiekkalaatikkotouhut on aloitettu myös. Kivaa, kun ulkona on ihan uutta tekemistä. Leanderkin jaksoi kaivella hiekkahommissa. Hän myös työnteli traktoreja ja autoja pitkin pihaa. Heitteli hiekkaakin ja sekoitti veljensä hiekkalinnan rakennuksen mutta pikkuveljet vissiin vaan ovat paiseina isoveljiensä takamuksissa. Tälleen nätisti sanottuna ;)
 Leopoldin lempihommaa on katuliiduilla piirtely ja sitäkin saa taas vaihteeksi harrastaa. Leander keskittyi viime kesänä liitujen syöntiin, nyt näyttäis siltä, että pikkuherra on myös jyvällä tästä piirrustushommasta enempi.
Ihanaa, kun on kevät. Pihalla on uusia touhuja ja pojat viihtyy, kun on nuo menopelit ja hiekkatouhut. Itsellekin ulkoilu on taas erilailla mielekästä tuon loskavaiheen jälkeen. Talviulkoiluhan on hauskaa, kun pääsee laskemaan mäkeä ja tekemään lumihommia mutta tuo vaihe, kun lumet sulaa mutta vielä ei pääse hiekkalaatikolle, on aina vähän ärsyttävä ja kuluttava. Nyt vaan toivotaan aurinkoisia ja lämpöisiä kevätilmoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti